Over deze bètaversie

University of Applied Sciences

International Business and Management Studies (IBMS)

(B International Business and Management Studies)

Bachelor Degree, voltijd

visual page

In het kort

Ben je ondernemend en wil je graag letterlijk je grenzen verleggen? Wil je werken in een internationale omgeving? Durf jij het aan verantwoordelijk te zijn voor een afdeling, vestiging of bedrijf? Dan is de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) jouw studie!

  • Je volgt een internationale opleiding met studenten vanuit de hele wereld.
  • Je kunt met je diploma overal ter wereld aan de slag.
  • Je kunt je stage en een deel van je studie in het buitenland doen.
  • Je volgt de hele opleiding in het Engels.
  • Je profiteert tijdens je studie van de kennis van drie samenwerkende hogescholen.

Loopbaan

Met het hbo-diploma International Business and Management Studies kun je overal ter wereld aan de slag in bedrijfskundige- en managementfuncties. Je kunt terecht in het bankwezen, de vastgoedsector, bij productie- of retailbedrijven en bij multinationals.

Verschillende culturen


Als manager kun je communiceren met de verschillende culturen binnen een bedrijf. Je geeft leiding, durft de verantwoordelijkheid te nemen en kunt goed plannen.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

  • exportmanager
  • regiomanager
  • accountmanager
  • marketingmanager
  • productmanager

Opleiding

Tijdens de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) staat internationale oriëntatie centraal. Je leert communiceren, samenwerken en zaken doen met mensen uit andere culturen. Deze opleiding is een samenwerking van de drie hogescholen in Leeuwarden: Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Van Hall Larenstein. De eerste twee jaar van je studie volg je aan Stenden.

Jaar 1

Kennismaking met beroep

In de propedeusefase maak je kennis met het werkveld van een internationale manager. Hoofdthema's zijn: English business communication, marketing, sales en onderzoek. Daarnaast krijg je les in de Spaanse taal en cultuur.

Jaar 2

Verdieping leerstof

In het tweede jaar is veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van je vreemde talen. Je volgt vakken als International Management and Organisation, Marketing and Sales Management, International Business Environment, International People Management en Export Management and Logistics.

Jaar 3

Specialisatie

Je leert over management op een strategisch niveau en schrijft een internationaal bedrijfsplan. Je specialiseert je door een minor te kiezen aan een van de drie samenwerkende hogescholen.

Jaar 4

Internationale kansen en afstuderen

Je gaat voor langere tijd op stage in het buitenland of je kiest ervoor om in het buitenland te studeren. Zo leer je in de praktijk omgaan met verschillende culturen. Je rondt je opleiding af met een afstudeeropdracht.

Vaardigheden

Met het probleemgestuurd onderwijs leer je oplossingsgericht denken. Ook ontwikkel je praktische vaardigheden zoals vergader- en presentatietechnieken.

Meer weten

Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding? Download de brochure International Business and Management Studies.

Specialisatie

In het derde jaar kun je je kennis verder verdiepen of verbreden met een aantal minors aan één van de drie samenwerkende hogescholen. Je hebt keuze uit: Innovation & Leadership (NHL Hogeschool), Retail Management (Stenden Hogeschool), Business to Business (NHL Hogeschool) en International Sustainability Management (Van Hall Larenstein).

Benodigd diploma

Voor de opleiding International Business and Management Studies heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

havo

C&M, econ of m&o E&M N&G, econ of mvt N&T, econ of mvt

vwo

C&M
 E&M N&G, econ of mvt N&T, econ of mvt

mbo

niveau 4

Vrijstelling

Heb je een vwo-diploma of een relevante mbo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Vraag ernaar bij iStudy: (058) 244 11 00.

21+

Ben je ouder dan 21 jaar, voldoe je niet aan de toelatingseisen en wil je toch graag International Business and Management Studies studeren? Meld je dan aan voor het toelatingsexamen.

Praktisch

Start

februari, september

Aanmelddatum

Meld je uiterlijk 31 augustus aan als je opleiding op 1 september start.
Meld je uiterlijk 31 januari als je opleiding op 1 februari start.

Hoe eerder je je aanmeldt, hoe meer gelegenheid je hebt om de Studiekeuzecheck te doen!

Tip: wacht niet tot het laatste moment met aanmelden, zodat je je inschrijving vóór start van je opleiding kunt afronden.

Locatie

Leeuwarden

Taal

Engels

Kosten

Kosten opleiding International Business en Management
soort kosten bedragperiode
collegegeld€ 1.951,- 2015/2016 
boeken, readers, excursies € 1.300,- eerste en tweede jaar

Studie in Cijfers

Nieuwsgierig hoe de opleiding International Business and Management Studies het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd.